دکتر ارتودنسی کیست و چه می کند؟

لبخندفا 27 فروردین 1404 0 comment
بهترین متخصص ارتودنسی دندان

دکتر ارتودنسی (ارتودنتیست) به کنترل، پیشگیری و درمان انواع ناهنجاری های دندانی و فکی اعم از به هم ریختگی دندان ها، کجی دندان ها، شلوغی و ازدحام دندان ها، فاصله بین دندان ها، جلو یا عقب رفتگی فک و … می پردازد.

در ادامه با لبخندفا همراه باشید تا با اینکه دقیقا ارتودنتیست چه می کند؟ ویژگی های بهترین ارتودنتیست و نحوه پیدا کردن ارتودنتیست خوب در شهر و منطقه خود خواهیم پرداخت.

دکتر ارتودنسی کیست؟

ارتودنتیست یا همان متخصص ارتودنسی دندانپزشکی است که به کنترل، پیشگیری و درمان انواع ناهنجاری های دندانی و فکی می پردازد. بهترین دکتر ارتودنسی تهران یا هر شهر و منطقه دیگری پس از اتمام دوره دندانپزشکی عمومی به مدت 3 الی 4 سال هم دوره تخصص ارتودنسی را پشت سر می گذارد. 

ارتودنتیست با استفاده از بریس ها، براکت ها، سیم ها و …. به اصلاح موقعیت دندان ها و فک ها کمک می کند، که علاوه بر اصلاح طرح لبخند، از بسیاری از مشکلات و بیماری های دهان و دندانی مثل پوسیدگی دندان و … جلوگیری می کند و همچنین در بهبود عملکرد جویدن و گفتار موثر است.

متخصص ارتودنسی
ارتودنتیست پس از دوره دندانپزشکی عمومی 3 الی 4 سال دوره تخصص ارتودنسی را پشت سر می گذارد.

ویژگی های بهترین متخصص ارتودنسی چیست؟

  • داشتن تخصص: ارتودنتیست حتما و الزاما باید مدرک تخصصی ارتودنسی را داشته باشد.
  • تجربه و سابقه کاری: بهترین دکتر ارتودنسی در ایران، ارتودنتیستی است که تجربه زیادی در زمینه اصلاح انواع ناهنجاری های دندانی و فکی دارد.
  • رزومه کاری موفق: بهترین متخصص ارتودنسی در تهران یا هر شهر و منطقه دیگری نمونه های درمانی قبل و بعد بسیار موفقی دارد. بنابراین حتما در وب سایت یا شبکه اجتماعی ارتودنتیست مد نظر خود تصاویر قبل و بعد بیماران وی را ببینید. 

مراحل درمان

  1. مشاوره ارتودنسی: در این جلسه، ارتودنتیست وضعیت دهان و دندان بیمار را بررسی می کند و در این جلسه نوع درمان، هزینه ارتودنسی، مدت زمان درمان، عوارض ارتودنسی و … به بیمار توضیح داده می شود.
  2. تصاویر رادیوگرافی: در صورتی که ارتودنتیست با معاینه فیزیکی قادر به تشخیص دقیق مشکلات دندانی شما نشود، عکس دندان و دهان شما گرفته می شود تا تشخیص دقیق و برنامه ریزی درمانی انجام شود.
  3. انتخاب روش درمان: بر اساس معاینات فیزیکی و تصاویر رادیوگرافی دهان و دندان، ارتودنتیست برنامه درمانی مشخص که شامل دستگاه های ارتودنسی ثابت و متحرک است و مدت زمان درمان را مشخص می کند.
  4. نصب تجهیزات: در این مرحله بریس های ارتودنسی که شامل بریس های فلزی، سرامیکی، دیمون، الاینرهای شفاف و … است بر روی دندان ها نصب می شود.
  5. تنظیم بریس های ارتودنسی: در صورت نصب بریس های ارتودنسی ثابت می بایست هر 4 یا 6 هفته یکبار به منظور تنظیم بریس های ارتودنسی باید به کلینیک ارتودنسی مراجعه کنید.
  6. استفاده از نگهدارنده: پس از اتمام درمان و برداشتن بریس ها از روی دندان ها، استفاده از نگهدارنده ارتودنسی (ریتینر) به منظور حفظ نتایج درمان و جلوگیری از برگشت نتایج درمان ضروری است. 

چگونه یک ارتودنتیست خوب پیدا کنیم؟

برای پیدا کردن بهترین متخصص ارتودنسی کرج، تهران یا هر شهر و منطقه دیگری می توانید از طریق زیر اقدام کنید:

انواع روش های ارتودنسی دندان

روش های درمانی زیر توسط ارتودنتیست به منظور اصلاح ناهنجاری های دندانی و فکی به کار گرفته می شود:

ارتودنسی ثابت

ارتودنسی ثابت یکی از شایع ترین روش های ارتودنسی دندان است که در آن بریس ها و سیم ها تا پایان طول درمان بر روی دندان ها متصل باقی می ماند. انواع ارتودنسی ثابت شامل بریس ها فلزی، ارتودنسی سرامیکی، ارتودنسی دیمون و ارتودنسی لینگوال است.

ارتودنسی ثابت چیست؟
بریس های ثابت تا پایان طول درمان بر روی دندان ها باقی می مانند.

ارتودنسی متحرک

دستگاه های ارتودنسی متحرک قابلیت جابجایی و برداشتن از روی دندان ها را دارد. این نوع تجهیزا را بیمار می تواند در هنگام غذا خوردن، آشامیدن، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن از دهان خود خارج کند. 

اینویزیلاین ها یا الاینرهای شفاف یکی از متداول ترین روش های ارتودنسی متحرک هستند که به ارتودنسی نامرئی نیز شهرت دارند. اینویزیلاین ها پلاستیک های شفافی هستند که بر روی دندان ها قرار می گیرند و بدون اینکه اطرافیان متوجه وجود دستگاه ارتودنسی بر روی دندان های بیمار شوند، به تدریج دندان ها مرتب و صا می شوند. این روش درمانی یک گزینه درمانی مناسب برای ارتودنسی دندان بزرگسالان است.

ارتودنسی دندان مناسب چه کسانی است؟

  • افرادی که دندان های کج و نامرتبی دارند.
  • افرادی که دچار ازدحام و شلوغی دندان ها هستند.
  • افراد مبتلا به اختلالات بایت که اوربایت (دندان های جلویی بیش از حد جلو آمده اند)، آندربایت (دندان های پایینی جلوتر از دندان ها بالایی است) و کراس بایت. 
  • افرادی که به دلیل ناهنجاری های دندانی و فکی، در هنگام تکلم و جویدن مشکل دارند. 
  • افرادی که دچار فاصله بین دندانی هستند. 

سوالات متداول

آیا دکتر ارتودنسی کودکان با بزرگسالان فرق دارد؟

خیر، متخصصین ارتودنسی، افراد در هر سن و سالی را ویزیت و درمان می کنند. 

بهترین سن مراجعه به ارتودنتیست چه سنی است؟

با اینکه مراجعه به ارتودنتیست محدودیت سنی ندارد اما بهترین سن مراجعه به ارتودنتیست سنین 11 تا 14 سالگی است. 

این پست برایتان چقدر مفید بود؟

بر روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیازات 0 / 5. تعداد امتیازات 0

تاکنون امیازی ثبت نشده است شما اولین امتیاز را ثبت کنید

دیدگاهتان را بنویسید
لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.