3 روش ارتودنسی نامرئی برای افرادی که به دنبال ارتودنسی بی دردسر هستند!

لبخندفا 6 آذر 1403 0 comment

اگر می خواهید بدون سیم کشی و بدون اینکه کسی متوجه شود، دندان هایتان مرتب شود، ارتودنسی نامرئی بهترین گزینه برای شماست. این روش یکی از جدیدترین و بهترین روش ها برای مرتب کردن دندان هاست که ما در این صفحه درباره اینکه دقیقاً ارتودنسی نامرئی چیست؟ چه انواعی دارد؟ مزایا و معایب آن چیست؟ و قیمت آن چقدر است صحبت خواهیم کرد؛ با ما همراه باشید.

چرا ارتودنسی نامرئی؟

ارتودنسی ثابت فلزی یا همان سیم کشی دندان ها یکی از قدیمی ترین و البته متداول ترین روش های ارتودنسی دندان است. در واقع در صورت انجام این روش ارتودنسی، اطرافیان شما متوجه آن خواهند شد و شاید سیم کشی دندان ها به نظرتان جالب نیاید، به همین دلیل به این روش ارتودنسی مرئی هم گفته می شود.

اگر به دلیل موقعیت شغلی و اجتماعی خود نمی توانید که با روش های ارتودنسی مرئی دندان های خود را مرتب کنید، ارتودنسی نامریی بهترین گزینه برای شماست.

شما به کمک انواع ارتودنسی نامرئی که در ادامه معرفی خواهیم کرد می توانید به دندان های صاف و مرتب بدون اینکه دستگاه ارتودنسی شما نمایان باشد و سایر افراد متوجه آن شوند، برسید.

ارتودنسی شفاف
ارتودنسی نامرئی بدون اینکه قابل مشاهده باشد باعث مرتب شدن دندان های شما خواهد شد.

ارتودنسی نامرئی چیست؟

ارتودنسی نامرئی (Invisible orthodontics) یکی از روش های مرتب کردن دندان های کج و به هم ریخته است که بدون جلب توجه و دیده شدن، به مرور زمان دندان ها را به جایگاه اصلی خود هدایت می کند.

در واقع در این روش خبری از براکت ها و سیم های فلزی نیست؛ بنابراین در هنگام صحبت کردن، لبخند زدن یا باز شدن دهان تجهیزات ارتودنسی دیده نمی شوند.

معرفی انواع ارتودنسی نامرئی

انواع ارتودنسی نامرئی شامل ارتودنسی سرامیکی، ارتودنسی لینگوال و ارتودنسی با اینویزیلاین ها (ارتودنسی شفاف) است که در ادامه به توضیح تک تک این روش ها خواهیم پرداخت.

ارتودنسی سرامیکی

ارتودنسی سرامیکی یکی از انواع ارتودنسی ثابت است که در این روش به جای استفاده از براکت های فلزی از براکت های شفاف و سرامیکی استفاده می شود.

براکت های سرامیکی بسیار پرطرفدار هستند و از نظر عملکرد کاملاً مشابه براکت های فلزی هستند با این تفاوت که از نظر ظاهری بهتر هستند و کمتر دیده می شوند.

اما این روش معایبی نیز دارد؛ برای مثال استحکام براکت های سرامیکی بسیار کمتر از نوع فلزی است و نیاز به مراقبت بیشتری دارند. همچنین قیمت ارتودنسی سرامیکی بیشتر از براکت های فلزی است.

ارتودنسی سرامیکی
ارتودنسی سرامیکی یکی از روش های ارتودنسی نامرئی است که از نظر عملکردی مشابه ارتودنسی ثابت فلزی است اما از نظر ظاهری با آن فرق دارد.

ارتودنسی لینگوال

به این روش ارتودنسی پشت دندانی، ارتودنسی زبانی، ارتودنسی پنهان و ارتودنسی مخفی هم گفته می شود. در این روش براکت های فلزی ارتودنسی ثابت به پشت دندان ها چسبیده می شوند.

این روش هم معایب خاص خود را دارد که عبارتند از:

  • ممکن است براکت ها برای بیمار در هنگام صحبت کردن و غذا خوردن مشکل ایجاد کنند.
  • رعایت بهداشت دهان و دندان در صورت استفاده از براکت های پشت دندانی دشوارتر است.
  • قیمت ارتودنسی لینگوال به نسبت سایر روش ها بیشتر است.
  • تنظیم کردن براکت ها برای ارتودنتیست دشوارتر از روش های معمول است.
ارتودنسی پشت دندانی
ارتودنسی لینگوال یا پشت دندانی یکی از انواع ارتودنسی نامریی است.

ارتودنسی متحرک شفاف (بهترین روش ارتودنسی نامرئی)

به این روش ارتودنسی نامرئی که یکی از معروف ترین و شناخته شده ترین روش های ارتودنسی نامریی است ارتودنسی ژله ای، اینویزیلاین و ارتودنسی شیشه ای هم گفته می شود.

این روش برخلاف دو روش دیگر از نوع ارتودنسی متحرک است و امکان برداشتن پلاک های شفاف از روی دندان ها توسط خود بیمار وجود دارد. البته برای دریافت نتیجه از این روش درمانی نیاز است که پلاک ها در شبانه روز 22 ساعت بر روی دندان های فرد باشند.

به دلیل اینکه الاینر ارتودنسی پرطرفدارتر از سایر روش های ارتودنسی نامریی است ما در اینجا بیشتر درباره این روش صحبت خواهیم کرد. بنابراین از این جای مقاله به بعد وقتی صحبت از ارتودنسی نامرئی می کنیم، منظورمان اینویزیلاین ها هستند.

الاینر ارتودنسی
ارتودنسی متحرک شفاف یکی از پرطرفدارترین روش های ارتودنسی نامرئی است.

مزایای ارتودنسی نامرئی چیست؟ (با الاینرها)

کاملاً نامرئی هستند

یکی از مزیت های اصلی ارتودنسی نامریی این است که تجهیزات این دستگاه به طور کامل نامرئی هستند و کسی متوجه آنها نمی شود.

بسیاری از افراد به دلیل ظاهر سیم ها و براکت های ارتودنسی های مرئی تن به انجام این درمان نمی دهند. این افراد بدون اینکه نگران دیده شدن سیم ها و براکت های ارتودنسی در حین صحبت کردن و خندیدن شوند، می توانند به کمک ارتودنسی نامرئی به دندان های صاف و مرتب دست پیدا کنند.

کوتاه تر شدن زمان درمان

با انجام درمان های سنتی ارتودنسی، صاف کردن دندان ها تا سه سال هم به طول می انجامد. اما در صورت استفاده از ارتودنسی شفاف، طول درمان شما حداکثر یک سال و نیم خواهد بود.

اینویزیلاین
طول درمان با ارتودنسی شفاف به نسبت سایر روش های ارتودنسی کوتاه تر است.

نیازی به مراجعات مکرر به مطب نیست

در صورت انجام درمان های سنتی ارتودنسی نیاز است که هر 3 الی 4 هفته به مطب متخصص ارتودنسی خود مراجعه کنید. اما با انجام ارتودنسی شفاف از شما خواسته می شود که هر 6 الی 7 هفته یکبار به مطب ارتودنتیست خود مراجعه کنید.

سلامت دهان و دندان شما را بهبود می بخشد

به دلیل اینکه اینویزیلاین ها نوعی ارتودنسی متحرک هستند برخلاف روش های ثابت ارتودنسی چالش و مشکلی در هنگام مسواک زدن و نخ دندان کشیدن نخواهید داشت؛ چرا که شما به راحتی می توانید اینویزیلاین ها را از دهانتان خارج کنید و طبق معمول دندان های خود را مسواک بزنید یا نخ دندان بکشید.

بنابراین با انتخاب این روش از یکی از عوارض ارتودنسی که احتمال پوسیدگی دندان هاست در امان خواهید بود.

محدودیتی در تغذیه ندارید

در صورتی که ارتودنتیست شما تشخیص دهد، کاندیدای مناسب اینویزیلاین ها هستید، نگرانی بابت تغذیه در زمان ارتودنسی نخواهید داشت. چرا که در حین خوردن و آشامیدن به راحتی می توانید الاینرها را از دهانتان خارج کنید و طبق معمول همیشه غذایتان را بخورید.

اما در صورت استفاده از روش های ارتودنسی ثابت تا پایان طول درمان اجازه خوردن غذاهای سفت و چسبناک مانند آب نبات، آدامس، ته دیگ، پاپ کورن و… را ندارید؛ چرا که امکان شکستن براکت ها وجود دارد.

بهترین روش برای ارتودنسی در بارداری

اصولاً اکثر روش های درمانی و زیبایی به دلیل حساسیتی که دوران بارداری دارد، ممنوع است؛ که انجام ارتودنسی در بارداری هم از این قاعده مستثنی نیست. البته این ممنوعیت تا زمان روی کار آمدن الاینرهای شفاف بود و در حال حاضر خانم های باردار می توانند به کمک اینویزیلاین ها بدون استفاده از داروی بی حسی و بیهوشی دندان های صاف و مرتب داشته باشند.

بارداری
امکان انجام ارتودنسی در زمان بارداری در صورت استفاده از اینویزیلاین ها وجود دارد.

بهترین گزینه برای افراد میانسال است

اگر سنتان بالای 50 سال است و دندان های نامرتبی دارید، بهترین روش برای مرتب کردن دندان هایتان ارتودنسی شفاف یا بی رنگ است. افراد مسن بدون هیچ گونه دردسر و مشکلی می توانند با کمک الاینرهای شفاف در کوتاه ترین زمان ممکن دندان هایشان را منظم کنند.

بلیچینگ دندان هم با الاینرها امکان پذیر است

یکی از مزیت های الاینرهای شفاف این است که در کنار مرتب کردن دندان ها می توانید از این قالب ها به عنوان قالب های بلیچینگ هم استفاده کنید و با یک تیر دو نشان بزنید! به این صورت که ژل سفید کننده را داخل الاینرها بریزید و آنها را بر روی دندان های خود قرار دهید تا به صورت همزمان دندان هایتان را سفید و مرتب کنید.

بلیچینگ دندان
از قالب های الاینرها به عنوان قالب بلیچینگ دندان هم استفاده می شود.

معایب ارتودنسی شفاف چیست؟

ارتودنسی نامریی در کنار مزایایی که دارد معایبی را نیز دارد که عبارتند از:

  • الاینرها نیاز به مراقبت و نگهداری دارند؛ بنابراین برای مرتب کردن دندان کودکان چندان مناسب نیستند.
  • افراد فراموشکار ممکن است پس از درآوردن الاینرها از دهان خود آنها را گم کنند که همین موضوع باعث افزایش هزینه ها و طولانی تر شدن درمان می شود.
  • در صورت تمیز نکردن الاینرها یا قرار دادن آنها در حرارت امکان تغییر شکل و شل شدن پلاک های شفاف وجود دارد.

کاندیدای مناسب ارتودنسی شفاف چه کسانی هستند؟

اینکه تنها شما تمایلی به سیم کشی دندان های خود ندارید، دلیلی برای انجام یا عدم انجام ارتودنسی شفاف نمی شود. در واقع تنها افرادی کاندیدای مناسب ارتودنسی شفاف هستند که ناهنجاری دندانی آنها متوسط تا خفیف باشد.

به طور کلی افراد با ویژگی های زیر کاندیدای مناسبی برای استفاده از الاینرها نیستند:

  • افرادی که ناهنجاری شدید دندانی دارند.
  • کسانی که دچار ناهنجاری شدید فکی هستند.

روش های مراقبت از ارتودنسی شفاف

نگهداری از الاینرهای شفاف کار چندان سختی نیست. تنها کاری که باید انجام دهید این است که همیشه الاینرها را تمیز نگه دارید. در مراقبت از ارتودنسی نامرئی شفاف به نکات زیر توجه داشته باشید:

روش های مراقبت از ارتودنسی شفاف
روش های مراقبت از ارتودنسی شفاف به نسبت سایر روش های ارتودنسی به نسبت ساده است.
  • حتما در هنگام غذا خوردن یا آشامیدن مایعات به غیر از آب الاینرها را از دهانتان دربیاورید.
  • هنگام مسواک زدن و نخ دندان کشیدن پلاک های شفاف را از دهانتان دربیاورید و آن را جداگانه مسواک بزنید.
  • برای تمیز کردن الاینرهای ارتودنسی حتما از ارتودنتیست خود سوال کنید که چه شوینده ای بهتر است. معمولا ارتودنتیست ها استفاده از خمیر دندان برای تمیز کردن الاینرها به دلیل مواد ساینده ای که دارند توصیه نمی کنند و توصیه متخصصین ارتودنسی استفاده از مایع دستشویی یا شوینده دندان مصنوعی است.
  • به دلیل اینکه الاینرها از جنس پلاستیک هستند، هرگز نباید آنها را در معرض حرارت قرار دهید یا با آب داغ بشویید، زیرا باعث تغییر حالت الاینرها می شود.
  • حتما هر بار که الاینرها را از دهانتان خارج می کنید، آن را در جعبه مخصوص خود قرار دهید تا از گم شدن یا خراب شدن آن جلوگیری کنید.
  • برای دریافت نتیجه مثبت از درمان ارتودنسی حتما باید روزانه 22 ساعت از الاینرها استفاده کنید.

مدت زمان ارتودنسی نامرئی چقدر است؟

طول درمان ارتودنسی نامرئی با توجه به نوع آن، شدت ناهنجاری دندانی و سن بیمار متفاوت است. اما به طور کلی مدت زمان ارتودنسی شفاف کمتر از روش های سرامیکی و پشت دندانی است.

 معمولاً مدت زمان ارتودنسی با الاینرها از 6 ماه تا حداکثر یک سال و نیم است، اما در صورتی که مدت زمان مرتب کردن دندان ها با روش های سرامیکی و پشت دندانی ممکن است تا سه سال هم طول بکشد.

هزینه ارتودنسی نامرئی چقدر است؟

هزینه ارتودنسی نامرئی متناسب با فاکتورهای مختلف اعم از روش درمان، نوع و شدت ناهنجاری دندانی، سن بیمار، طول درمان و تخصص و مهارت ارتودنتیست متفاوت است. اما به طول کلی قیمت ارتودنسی نامرئی به نسبت روش های سنتی بیشتر است، زیرا از تکنولوژی و متدهای جدیدتری استفاده می شود.

هزینه
قیمت ارتودنسی نامرئی با توجه به شدت ناهنجاری، روش درمان و سن بیمار متفاوت است.

مراحل ارتودنسی نامرئی

مراحل ارتودنسی با براکت های سرامیکی و لینگوال تقریباً مشابه روش های معمول ارتودنسی دندان است اما مراحل ارتودنسی شفاف کمی متفاوت از این دو است که در اینجا به طور خاص درباره مراحل ارتودنسی با الاینرهای شفاف خواهیم پرداخت.

ویزیت و معاینه

در جلسه اول نیاز است که دندان های شما توسط ارتودنتیست معاینه شود در طی این معاینه متخصص ارتودنسی تا حد زیادی متوجه نوع و شدت ناهنجاری دندانی شما می شود.

برای مشخص شدن مشکلات ریشه ای دندان و فک نیاز به تهیه تصاویر رادیوگرافی از دهان و دندان است. در واقع ارتودنتیست به کمک این تصاویر می تواند تشخیص دهد که چه نوع درمان ارتودنسی برای شما مناسب است. در صورتی که طبق این تصاویر تشخیص ارتودنتیست الاینرهای شفاف باشد سایر مراحل درمان به شرح زیر خواهد بود.

مشاوره با متخصص ارتودنسی
در جلسه مشاوره با متخصص ارتودنسی، معاینات فیزیکی از دهان و دندان و همچنین عکسبرداری های لازم انجام می شود.

گرفتن اسکن سه بعدی از دندان ها

در این مرحله به کمک یک دستگاه کوچک که به کامپیوتر متصل است، از دندان های شما اسکن گرفته می شود. همزمان با چرخاندن دستگاه در دهان تصاویر سه بعدی از دندان های شما بر روی مانیتور نمایش داده می شود که حتی خودتان هم با مشاهده این تصاویر متوجه شدت ناهنجاری دندانی خود خواهید شد.

ساخته شدن قالب های دندانی

بر اساس نتایج اسکن، چندین قالب برای دندان های شما به صورت کاملاً شخصی سازی شده ساخته می شود. قالب ها بر روی دستگاه مخصوص گذاشته می شوند تا از روی آنها الاینرها ساخته شوند.

شروع استفاده از پلاک ها

پس از آماده شدن الاینرها از مطب با شما تماس گرفته می شود تا در کلینیک برای اولین بار الاینرها بر روی دندان های شما قرار گیرد و نحوه استفاده از الاینرها نیز به شما ارائه خواهد شد.

ارتودنتیست با توجه به وضعیت دندان های شما حدود 12 جفت الاینر در اختیار شما قرار می دهد که نیاز است هر دو هفته یکبار الاینرهای جدید را استفاده کنید.

چگونه یک متخصص ارتودنسی که ارتودنسی نامرئی انجام می دهد، پیدا کنیم؟

به دلیل اینکه ارتودنسی نامرئی یکی از روش های جدید مرتب کردن دندان هاست ممکن است هر ارتودنتیستی از پس انجام آن برنیاید. بنابراین برای انجام این روش از ارتودنسی باید به دنبال ارتودنتیستی باشید که سال ها تجربه در این زمینه دارد و نمونه کارهای موفقی از این درمان در رزومه کاری خود دارد.

بهترین متخصص ارتودنسی در تهران یا هر شهر دیگری، ارتودنتیستی است که به تمامی روش های ارتودنسی دندان تسلط داشته باشد و در مطب خود تجهیزات لازم را برای انجام آنها را داشته باشد.

کلام آخر

ارتودنسی نامرئی یکی از جدیدترین روش های مرتب کردن دندان هاست که شامل ارتودنسی سرامیکی، لینگوال و شفاف است. ارتودنسی شفاف یا همان اینویزیلاین یکی از پرطرفدارترین روش های ارتودنسی نامریی است که ما در اینجا به مزایا و معایب این روش به تفصیل پرداخته ایم.

در صورتی که قصد انجام ارتودنسی نامرئی را دارید و با اطلاعاتی که در اختیار شما قرار داده ایم، همچنان سؤالاتی در این زمینه دارید می توانید در بخش نظرات وب سایت از ما بپرسید.

سؤالات متداول

ارتودنسی نامرئی برای چه دندان هایی مناسب است؟

ارتودنسی نامرئی (شفاف) برای افرادی که ناهنجاری های متوسط تا خفیف دندانی دارند مناسب است.

آیا ارتودنسی شفاف در بارداری مناسب است؟

بله به دلیل عدم استفاده از داروی بی حسی و بیهوشی، ارتودنسی شفاف یک روش مناسب برای خانم های باردار است.

آیا ارتودنسی الاینر (شفاف) برای کودکان مناسب است؟

خیر، به دلیل اینکه در صورت استفاده از ارتودنسی شفاف نیاز به همکاری از سوی بیمار است و همکاری از سوی بیماران اغلب سخت است، انجام آن برای کودکان توصیه نمی شود.

این پست برایتان چقدر مفید بود؟

بر روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیازات 0 / 5. تعداد امتیازات 0

تاکنون امیازی ثبت نشده است شما اولین امتیاز را ثبت کنید

دیدگاهتان را بنویسید
لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.